Brouwerij Amarcord

Amarcord, Italiaans vakmanschap…

In 1997 werd in Rimini, een plaatsje gelegen aan de oostkust van Italië een nieuwe brouwerij geboren. Deze brouwerij had de visie een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Dit betekend het gebruik van grondstoffen afkomstig uit de duurzame Italiaanse landbouw, het gebruik van groene energie en het steunen van Co2 reductie projecten. Tot op de dag van vandaag wordt de visie waarmee de brouwerij zo’n 25 jaar geleden mee is begonnen in stand gehouden. Zodanig zelfs , dat de brouwerij in 2021 het doel ‘zero impact’ op het gebied van energie bereikte. 

Het bier is echter niet alleen ecologisch verantwoord…

Waar brouwerij Amarcord zo modern is op duurzaam vlak, zo traditioneel zijn ze met het brouwen van hun bier. De ambacht van het bier brouwen is immers niet eenvoudig. Goede grondstoffen zijn hierbij essentieel. Het proces vraagt tijd, precisie en kunde, waarbij geen enkele fase kan worden overgeslagen. Brouwerij Amarcord brouwt hun bieren dan ook met uiterste precisie wat dan ook onmiskenbaar terug te proeven is…

Birra amarcord
Amarcord bevenco

Van Italiaanse bodem…

Sinds 2020 wordt er gebruik gemaakt van duurzaam geteelde gerstemout van Italiaanse landbouw, dat ook in Italië wordt gemout. Daarnaast wordt er al jarenlang uitsluitend gebruik gemaakt van Italiaanse rauwe tarwe en spelt. Dankzij deze recente leveringsovereenkomst bestaat minstens 89% van de ingrediënten die Amarcord gebruikt voor elk van zijn bieren uit Italiaanse bronnen. Er wordt gestreefd naar een maximale hoeveelheid van 95,8% op de middellange termijn, zonder wezenlijke wijziging in enig recept.

Deze ontwikkeling vervult ons met trots en brengt ons dichter bij de productie van 100% Italiaanse bieren, van het gecultiveerde veld tot het glas bier.

 

“Met een hart vol passie en een onstopbare motivatie, creëren we bieren die een blijvende indruk achterlaten.”