El Paisano de Tares

El Paisano de Tares

De rode zomerwijn bij uitstek! El Paisano de Tares is gemaakt van de Mencia & Co, waarbij Co staat voor nog 5 verschillende druivenrassen. De wijngaarden zijn aangeplant met allerlei druivenrassen door elkaar. Zowel wit als rood. Alle rijpe druiven worden tegelijkertijd geoogst en hiervan wordt dit heerlijke sap van El Paisano uit vervaardigd. En dat tot blijdschap van vele liefhebbers! Dit sap komt het best tot zijn recht bij een serveertemperatuur rond de 12 graden! De wijn heeft een geweldige neus met veel vers rood fruit, viooltjes en lichte zoetheid van gebak. Hij is sappig en expressief in de mond met een volheid van aardbei, framboos, rode bes en florale tonen. Een zachte, verfrissende, goed doordrinkbare wijn met een volheid van smaak. 

Domino de Tares

Dominio de Tares ligt in de regio El Bierzo (León). De wijnmakerij is gevestigd in een uitzonderlijke omgeving, omringd door wijngaarden van hoge kwaliteit. Dominio de Tares is traditioneel in het telen en oogsten van de druiven, maar gebruikt de modernste technieken om vervolgens de beste kwaliteit wijn uit de druif te halen. Het doel is om geweldige witte en rode wijnen te produceren die het pure karakter van El Bierzo uitdrukken.

Dominio de Tares kwam hier terecht na een uitgebreide zoektocht naar de beste wijngaarden en bodems in D.O. Bierzo. De bodem is hier zeer rijk en geschikt. Daarnaast stonden hier mooie inheemse variëteiten aangepland, zoals mencía en godello. De rijkdom van El Bierzo vertaalt zich in kwaliteit en smaak in de terroirwijnen van Dominio de Tares. De geografische ligging van El Bierzo is zeer uniek. De biologische kenmerken en het microklimaat met zachte temperaturen en milde vochtigheid, zorgen voor kwalitatieve productie van geweldige wijnen van inheemse variëteiten. Het resultaat is een serie elegante en complexe witte en rode wijnen, die enorm fascineren voor wat betreft het uitdrukken van de kwaliteit van het terroir.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *