Pinea 17

Ribera del Duero; de thuisbasis van het meest iconische wijndomein van het land – de historische Vega Sicilia – maar daarnaast ook 1 van de beloftes in het huidige wijntijdperk. 

Het stuk van de rivier de Duero tussen Valladolid en Peñafiel is een geweldig gebied voor wijnbouw in Spanje. Het is dan ook hier, aan de overkant van de Duero van “Vega Sicilia” dat de in Mexico geboren oprichters van Bodegas Pinea hun wijnmakerij vestigden. 

Ze verwierven percelen op grote hoogte met oude wijnstokken in de buurt van Burgos, in het hart van de DO Ribera del Duero, en huurden de veelgeprezen wijnmaker Fernández in – die zijn vak leerde van zijn oom, Mariano García, de legendarische oude wijnmaker van Vega Sicilia ofwel; de Master Sommelier!

De “17” op het etiket van de ‘Pinea 17’ is een eerbetoon aan een belangrijk jaar in de evolutie van Bodegas Pinea: 2017 markeerde de eerste commerciële releases van de wijnmakerij en was ook het jaar waarin de Spaanse golfer Sergio García zijn eerste “grote” toernooi won (The Masters), dus creëerden Fernández en zijn bedrijf “17” om een “jaar van triomfen” te herdenken. En deze wijn is absoluut een triomf; met hoogwaardige tonen van Bourgondische parfum dat voorzichtig werd gewonnen uit hooggelegen, 30+ jaar oude Tempranillo-wijnstokken, om nog maar te zwijgen van de vakkundigheid van de wijnboer, ‘de Wine Spectatocralls’ 1 van de Spaanse sterren onder jonge wijnmakers. ” Er werden slechts 1.000 kisten geproduceerd en, ondanks alle indrukwekkende feiten rondom deze klasse wijn, is de prijs verrassend laag. Laten we nu allemaal profiteren voordat dit landgoed echt ontploft!