Silly Scotch!

Trotseer de winterse kou met Silly Scotch!

De brouwerij van Silly wist als een van de weinige Belgische brouwerijen tijdens WO 1 te ontsnappen aan de inbeslagname van de fel geliefde koperen brouwketels. De brouwerij werd wel opgeëist door de bezetters om dienst te doen als centrale brouwerij in de regio en zo kon Silly als een van de weinige brouwerijen in de regio doorgaan met bier brouwen.

Na de slag bij Bergen, op 23 augustus 1914, was Sergeant Jack Payne van het 2e Suffolk Regiment actief in de regio. Sergeant Payne wilde zijn soldaten een goed bier geven en gaf brouwerij Silly de opdracht een goed Angelsaksisch bier te brouwen; de Silly Scotch! Na de oorlog keerde Jack Payne terug naar België, huwde er en bleef werken in de brouwerij.

De Silly Scotch groeide in de loop der jaren uit tot een referentie in zijn stijl. De mooie koperrode kleur schuilt onder een beige schuimkraag. De complexe aroma’s ademen brioche met rozijnen, geconfijte vruchten en verse framboos. Het gulle, volmondige likeurachtige bier verrast eerst met impressies van honing en karamel en eindigt met toetsen van pruimen en gebrande mout. De afdronk is verfrissend.  

Kiest u voor de traditionele Silly Scotch tijdens de koude februaridagen of heeft u liever de Silly Scotch Barrel aged? Deze speciale editie heeft maandenlang gerijpt op Pinot Noir vaten en doet de harten van menig bier én wijnliefhebber sneller kloppen. Voor welke variant u ook kiest, met Silly Scotch zit u er weer warm en smaakvol bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *