Viven Nada IPA

Dry January! De Britten hebben dit in het leven geroepen. Zij zijn zelf verzot op een stevige borrel en dat was dan ook de reden om in 2013 de eerste campagne te voeren voor dry January. Waar in het eerste jaar 4000 Britten op een droogje stonden tijdens de maand januari, zijn dit er inmiddels zo’n 10 miljoen per jaar!  Steeds meer mensen doen mee aan het initiatief om in januari een maand lang geen alcohol te drinken. Een hele maand lang zonder alcohol is geen eenvoudige opgave maar het is een uitstekende manier om de kerst- en thuiswerk-kilo’s weg te werken! Maar ook een stukje bewustwording kan geen kwaad.

Los gezien van dry January kunnen we al lang niet meer om alcoholvrije producten heen. De biercategorie die al jaren lang het snelst groeit is de categorie van alcoholvrij bier. Tegenwoordig is al 5% van de gedronken bieren in Nederland alcoholvrij! Dat dit segment zo snel groeit is uiteraard niet voor niets. Het aanbod groeit en de kwaliteit wordt steeds beter.

Met de Nada IPA van brouwerij Viven hebben Tony en Krystle ervoor gezorgd dat ‘alcoholvrij en genieten’ heel goed samen kunnen gaan; sterker nog, iedereen die dit bier proeft is enorm enthousiast!

De Viven Nada IPA is zoals een IPA hoort te zijn maar dan zonder alcohol. Het bier heeft een zacht karakter ondersteund door aromatische hopsoorten en is vergelijkbaar met een New England IPA. Zijn frisse en fruitige smaak geeft ons alvast een voorproefje op de zomer die nu nog heel ver weg lijkt. Hoe dan ook, met de Viven Nada IPA voelt dry January niet als een straf en heeft u ook de rest van het jaar een heerlijk alcoholvrij alternatief!