Sauvignon Blanc Paloma

CitrusCocktail met een twist

De verfrissende Paloma wordt traditioneel gemaakt met tequila, maar het is de grapefruit die het belangrijkste ingrediënt is en het die hint van bitterheid geeft. Wij hebben een twist toegevoegd aan dit geliefde recept met onze Allan Scott Sauvignon Blanc Paloma; knisperend, pittig, sappig vol passievrucht, kruisbes, citroengras en een lichte kruidigheid. Dat is op en top genieten, maar dan met minder alcohol.

Bier en wijn zijn vaak de standaardkeuzes op het terras, en hoewel ieder zo zijn eigen voorkeur heeft, is het altijd leuk om iets nieuws te proberen. En dit is er dan ook een, de nieuwe trend van wijncocktails. Persoonlijk ben ik dol op wijncocktails omdat ze de smaken van de wijn heel mooi kunnen complementeren door de juiste verse ingrediënten toe te voegen. Het resultaat is een verfrissend drankje dat smaakt naar een zonnetje in je glas!

Deze heerlijke Sauvignon Blanc Paloma maak je binnen enkele minuten en smaakt alsof het te vinden is in een chique bar! En ook niet geheel onbelangrijk, waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten al bij de hand!

Het recept voor deze smakelijke cocktail

90 ml Allan Scott Sauvignon Blanc
15 ml Grapefruitsap
15 ml Limoensap
20 ml Honing
30 ml Gerolsteiner Sprudel
IJsklontjes
*Zout voor glasrand


Stap 1. Koel de wijn, grapefruit, limoensap en Gerolsteiner goed voordat je deze cocktail maakt.

Stap 2. Deze stap is *optioneel. Strooi wat zout op een bord.

Stap 3. Veeg met een partje limoen over de rand van het glas en plaats het vervolgens in het zout. Schud het overtollige zout eraf.

Stap 4. Pak een shaker en meng hierin het grapefruit- en limoensap met de wijn en honing. Roer tot alles goed gemengd is en de honing is opgelost.

Stap 5. Serveer met of zonder ijsklontjes. Gebruik een strainer om de cocktail in een glas te schenken. Dit zorgt ervoor dat eventuele onopgeloste honing wordt tegengehouden.

Stap 6. Voeg het Gerolsteiner water toe, garneer af met een limoenschil en serveer!En? Ga jij deze Sauvignon Blanc Paloma maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *