Willem’s Clover Club

Elegante Cocktail met een rijke geschiedenis

De Clover Club cocktail vindt zijn oorsprong aan het begin van de 20e eeuw, tijdens het tijdperk van de Amerikaanse drooglegging. Ze was een favoriete keuze onder de elite van die tijd, met name onder leden van de “Clover Club”. Een mannenclub in Philadelphia waar bedrijfsleiders en heren uit de betere klasse samenkwamen. Vrouwen waren er niet toegestaan. Ondanks haar roze kleur, was de de Clover Club direct een geliefd drankje.

De exacte oorsprong van de cocktail is onbekend, maar het wordt algemeen aangenomen dat het zijn roots heeft in de exclusieve Bellevue-Stratford Club in Philadelphia. De vroegst gepubliceerde verschijning in een cocktailboek als “The Clover Club Cocktail” was in 1910 in Raymond E. Sullivan’s The Barkeeper’s Manual. Zijn recept bevatte een takje munt als garnering. Het muntblaadje zou later uit de gratie vallen bij de heren in de “Cocktail Club” en de toevoeging ervan zou de gelijksoortige cocktail “Clover Leaf” maken.

Maar, zoals met meer klassiekers, is de Clover club ook een tijdje van de radar verdwenen. Pas tijdens de cocktail revival van begin deze eeuw krabbelde ze weer tevoorschijn. Dus Join the club and get lucky, welcome at the Willem’s Clover Club.

“Let the fun be Gin”

– Willem’s Clover Club

Het recept voor deze heerlijke roze verfrissing

60 ml HAVN Bangkok Gin
15 ml Willem’s Wermoed Pink
15 ml Citroensap
20 ml Eiwit
15 ml Suikersiroop
7 Stuks Framboos
IJsklontjes


Stap 1. Om te beginnen neem je vier verse frambozen in kleine stukjes en plaats ze vervolgens in een shaker. Vervolgens gebruik je een muddler om ze voorzichtig tot moes te pletten. Dit is het begin van de textuur en de smaakdiepte van de cocktail.

Stap 2. Voeg daarna de HAVN Bangkok Gin, Willem’s Wermoed Pink, citroensap, suikersiroop en het eiwit toe aan de shaker met de geplette frambozen.

Stap 3. De ‘Dry Shake’ – Shake de ingrediënten eerst zonder ijs gedurende ongeveer een minuut. Dit proces emulgeert het eiwit en creëert een romige textuur die de cocktail fluweelzacht maakt.

Stap 4. Voeg daarna een schepje ijsblokjes toe aan de shaker en schud opnieuw, dit keer ongeveer 20 seconden. Hierdoor koelt de cocktail af en worden de smaken licht verdund waardoor de perfecte balans bereikt wordt tussen de zoete en friszure smaken.

Stap 5. Gebruik een strainer om de cocktail in een (gekoeld) glas te schenken. Dit zorgt ervoor dat eventuele stukjes ijs of frambozenmoes worden tegengehouden.

Stap 6. Als laatste stap garneer de cocktail met drie verse frambozen.En? Ga jij de Willem’s Clover Club maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *