Willem’s Wermoed

Willem’s Wermoed; de eerste Nederlandse vermout

De reis van Willem’s Wermoed begon in 2015 bij de Amsterdamse Hortus Botanicus, een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin werd in 1638 opgericht als Hortus medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een grote botanische tuin met een bloeiende collectie. De rijke selectie aan planten en kruiden in de Hortus vormen de inspiratiebron voor de creatie van onze premium botanische vermout. 

De naam Willem is geïnspireerd op de verschillende ontdekkingsreizigers die tijdens de gouden eeuw het onbekende omarmde. Het onbekende bracht ze nieuwe ontdekkingen. Wermoed is de oud Nederlandse naam voor alsem, een van de ingrediënten waar vermout zijn naam aan te danken heeft.   

Willems Wermoed Pink Horizontaal
Willems Wermoed Original Verticaal

Premium Botanical vermout

Willem’s Wermoed premium vermout range is gemaakt met natuurlijke botanische ingrediënten. De kruiden (en planten) worden zorgvuldig verwerkt met kwaliteitswijn uit Frankrijk en Spanje.    

Willem’s Wermoed Original

Warme en rijke vermout op basis van 24 verschillende botanische ingrediënten. Denk hierbij aan dennetoppen, sinaasappel, kersensteeltjes en tijm die geïnfuseerd zijn in een mooie rijke wijn uit Valencia, welke minimaal twee jaar op eikenhouten vaten heeft gelegen.   

Willem’s Wermoed Dutch Dry

Een vol droge witte vermout met duidelijke aanwezigheid van botanische kruiden zoals salie, tijm, jeneverbes en rabarberwortel. De aromatische frisse wijn in deze droge vermout komt uit de Franse Languedoc regio. Perfect om als aperitief te drinken.  

 

Willem’s Wermoed premium vermout range is gemaakt met natuurlijke botanische ingrediënten.