Tagua Tagua

Bodegas Tagua Tagua

Bodegas Tagua Tagua ligt in de beroemde Rapel-vallei van Chili en ontleent zijn naam aan de nabijgelegen stad San Vincente de Tagua Tagua. Met wijnbouwpercelen in de Colchagua-, Cachapoal- en Maulevallei zijn de Tagua Tagua-wijnen uitstekende uitdrukkingen van de gevarieerde Chileense terroirs.

De wijn vertegenwoordigt het doorzettingsvermogen van de mensen die het intense terrein en het felle klimaat van Chili wisten te overwinnen om wijnen van wereldkwaliteit te produceren.

Familie Correa

De familie Correa maakt al vijf generaties lang wijn op hun familiebedrijf, met meer dan 100 jaar ervaring als leidraad. Hun erfenis in de Chileense wijnindustrie gaat terug tot het midden van de jaren 1800 als een van de pionierende wijnfamilies in het land.

De eerste generatie José Gregorio Correa Albano was de oorspronkelijke oprichter van Viña San Pedro, een van Chili’s meest wereldberoemde wijnproducenten. Kort daarna richtte hij het wijnhuis op dat vandaag de dag bekend staat als Bodegas Tagua Tagua.

De Wijnen

Alle Tagua Tagua wijnen worden gemaakt van hun eigen wijngaarden, die een aantal percelen in de Central Valley omvatten, variërend van 7 tot 150 hectare groot en 25 tot 70 jaar oud.

Tagua Tagua wijn is zo gewild in de lokale industrie dat ze zelfs wijn leveren aan een bijzonder beroemd Chileens merk dat niet genoemd mag worden vanwege strenge contractuele eisen.

Missie

Hun missie is om een sociaal duurzaam bedrijf te bieden voor alle families van hun bedrijf en hun gemeenschap, terwijl ze hun wilde en natuurlijke omgeving behouden door het gebruik van wijnbereidingstechnieken en landbouwpraktijken die in harmonie zijn met de natuur.

Duurzaamheid is een belangrijke factor in elke fase van hun productie, met veel zorg voor zo min mogelijk afval en nauwelijks pesticiden in de wijngaard. Zij beschouwen zichzelf als een van de meest milieubewuste wijnhuizen in Chili.

Het Tagua Tagua wijnassortiment strekt zich uit van alledaagse gemakkelijke drinkers tot kelderwaardige rode wijnen die de tand des tijds zullen doorstaan. Meerdere critici uit verschillende landen hebben de wijnen geprezen. Kijk zelf hier.

 Meerdere critici in verschillende landen hebben lovende kritieken op de wijnen.