BATU Kombucha

BATU Kombucha

Alles is Avontuur! Dus stap in de trein en ga op surfvakantie naar Frankrijk, ook al kun je er niks van. Fiets van Cairo naar Kaapstad. Studeer origami. Ga op sabbatical naar Schiermonnikoog. Eet een jackfruit. Of doe het allemaal. Met een beetje moed zit je leven vol avonturen. In Mongolië noemen ze dat BATU: de moed en de kracht die nodig is om nieuwe dingen te doen. Kombucha komt uit die cultuur. Eentje van ontdekkers en avonturiers. Het is een natuurlijk en fris drankje van gefermenteerde thee. Het smaakt anders. Het is ook anders. Wij wensen je veel BATU.

Productieproces

BATU kombucha is geen snel geproduceerde frisdrank. Het wordt ambachtelijk, met échte aandacht in kleine handgemaakte batches gemaakt in de meest duurzame brouwerij van Europa. De basis is biologische groene en zwarte thee. Nadat de thee zorgvuldig is gebrouwen, worden hier biologische rietsuiker en een combinatie van gisten en bacteriën aan toegevoegd. Dan volgt een dertig-dagen-lang fermentatieproces waarbij alle suikers volledig worden ‘opgegeten’. Als deze compleet weg zijn, worden er extra ingrediënten toegevoegd (zoals bijv. biologische cold pressed juice of verse kruiden) waarna het een weekje rust om volledig op smaak te komen.

Dit proces en het feit dat BATU ongefilterd is, zorgen uiteindelijk voor een heerlijke suikervrije kombucha met subtiele bubbels en een volwassen tintelende smaak. Ongefilterde kombucha is soms een beetje troebel, maar wel een stuk lekkerder. BATU is volledig biologisch, vegan, glutenvrij én suikervrij en wordt gemaakt met respect voor mens en natuur. Hoewel BATU gekoeld geserveerd het lekkerst is, hoeft deze niet gekoeld getransporteerd of bewaard te worden wat een positieve impact heeft op het milieu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *